• info @ kasrehber.com
  • 0544 377 1881

HABER DETAYI

2019-04-07 00:28

Kaş Plajları – Kaş Koyları – Kaş’ta Nerede Denize Girilir

Kaş Plajları – Kaş Koyları – Kaş’ta Nerede Denize Girilir

Kaş plajları, Kaş’ta nerede denize girilir, Kaş’ta nerede yüzülür, Kaş Koyları, Kaş’ta denize girebileceğiniz yerler‘i öğrenmek istiyorsanız, bu makalemizi okuyunuz ve takip ediniz. Biz sizler için denize girilebilecek yerleri şimdilik yazdık fakat keşfettiğimiz yerleri de sizinle paylaşacağız, o yüzden bu yazımızı takibe almayı unutmayınız.

 

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı
Upuzun merdivenlerden elmas gibi parlayan denizine kavuşabileceğiniz Kaputaş Plajı, güzelliğiyle adeta düşman çatlatıyor. Plaja indiğinizde inzivaya çekilmiş gibi huzura kavuşacaksınız. Bir plajın sahip olabileceği renklerin en güzel tonlarına sahip bu plaja, işletmesini belediye üstlendiğinden beri giriş ücretsiz ama alacağınız yiyecek ve içecek türü şeylerin ücretini ödemeniz gerekiyor. Kaputaş Plajı’na ücretsiz giriş yapabilir ve duşlukları kullanabilirsiniz, ancak şezlong ve şemsiye kiralamak için 5’er TL ödeme yapmanız gerekecek.

Fırnaz Koyu

Fırnaz Koyu
Mavi yolculuğunuzun en güzel noktalarından biri olacak Fırnaz Koyu’na turlarla gelmek mümkün. Şirin plajına kavuştuğunuzda sizi bir sürpriz bekliyor olacak. Çünkü burada çamur banyosu yapma şansınız olacak. Yeşilköy civarında bulunan bu koyda tatil yapacak olursanız çocuklarla sıkıntı yaşayabileceğiniz için tedbirli gelmenizde fayda var.

Patara Plajı

Patara Plajı
Nesli tükenmekte olan meşhur Caretta Caretta’lar burayı yumurtlamak için kullandığından turistlerin pek hoşuna gidiyor Patara Plajı.

Kumunun cinsi ve o muhteşem denizinin kışkırtıcı rengine bir de antik Patara Antik Kenti kalıntılarının cazibesi eklenince vazgeçilmez bir tatil bölgesi olup çıkıyor Patara. Patara Plajı’na giriş yapmak için 2019 yılı itibariyle ödemeniz gereken ücret 20 TL, ancak Müzekart sahibiyseniz, ücretsiz girme imkanınız var.

Kalkan Halk Plajı

Kalkan Halk Plajı
Çakıllı yapısıyla temiz bir görünüm de çizen Kalkan Halk Plajı, tüm dertlerinizi bir kenara bırakıp sakin bir gün geçirmeniz için iyi bir seçenek. Denizinde serinledikten sonra civarda şöyle bir gezintiye çıkabilirsiniz. Ücretsiz olarak girebileceğiniz bu plajda şezlonglar için ödeme yapmanız gerekiyor.

Küçük Çakıl Plajı

Küçük Çakıl Plajı
Küçük Çakıl Plajı, Kaş merkezden 600 metre yürüme mesafesinde. Kaş’ın merkezine en yakın plaj. Plajın bir yanında Derya Beach, diğer yanında Çınarlar Beach adında iki farklı işletme bulunuyor. Bu işletmelere giriş ücretli ve içeride o kadar harcama hakkınız oluyor. Kaş’ın genelinde böyle bir giriş ücreti algoritması var. Küçük çakıllara sahip 10 metrelik küçük bir kıyısı var buranın. Bu kısıma küçük bir merdiven aracılığıyla ücretsiz inebilirsiniz. Yeraltı kaynak sularının denize bu bölgeden ulaşması nedeniyle yer yer çok soğuk olabiliyor. İsterseniz kayalıklar üzerine kurulu işletmelerin platformlardan da denize girebiliyorsunuz.

Büyük Çakıl Plajı

Büyük Çakıl Plajı
Büyük Çakıl Plajı ise Kaş merkeze 1,7km uzaklıkta. Küçük Çakıl Plajı‘ndan daha büyük ve yine küçük çakıl taşlarından oluşuyor. Kaş merkeze en yakın plajlar arasında olan Büyük Çakıl Plajı çevresinde de birkaç işletme bulunuyor. Yiyip içtiğiniz takdirde şezlong ve otopark ücretlerinden alınmıyor veya hesabınızdan düşülüyor, ne kadar yediğinize bağlı. Koordinat: 36°11’29.97″ N 29°39’05.99″ E

Kaş Limanağzı

Kaş Limanağzı
Limanağzı bölgesi Kaş’ın Gata Burnu adındaki çıkıntının kuzeyinde kalan koyların genel ismi. Kaş Limanı’ndan kalkan küçük teknelerle 20TL karşılığı bu burna, yaklaşık 15dk’da ulaşım sağlayabilirsiniz. Kara yoluyla ulaşım mümkün değil. Burada iki işletme bulunuyor. Bilal’s Beach ve Nuri’s Beach. Her ikisine de farklı teknelerle geçilebiliyor. İşletmelere giriş ücreti de 30TL. 

Tekneye para harcamak istemez, yürümeyi tercih ederseniz deniz kenarından Limanağzı’na doğru Likya Yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Tabii yol 4,5km. Büyük Çakıl Plajı’na ulaşınca başlıyor Likya Yolu tabelaları. Limanağzı’na doğru kaya mezarlarını da görürsünüz.

Hidayet Koyu Plajı

Hidayet Koyu Plajı
Hidayet Koyu Plajı, Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan bir koy. Kaş merkezden 2,8km uzaklıkta. Kaş Camping‘i ve Kaş Belediyesi Halk Plajı‘nı geçtikten sonra sol tarafta kalıyor. Eskiden giriş ücretsizdi ama şimdilerde otel tarafından işletiliyor ve giriş için ücret ödemek durumundasınız. Çukurbağ Yarımadası’ndaki başka bir plaj. Yarımadanın en ince noktasında yer aldığı için ismi İnceboğaz Plajı. Plaj küçük taşlardan oluşuyor, plaj ayakkabısıyla gelirseniz ayağınızın acımasını engellersiniz. Plajı nedeniyle özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği bir nokta. Kaş Marina tarafına bakan İnceboğaz Çınar Plajı’nın denizi diğer tarafta kalan plajlara göre daha sıcak. Ayağım yere bassın ve sıcak su istiyorum diyenler için ideal bir plaj. 

Akçagerme Plajı

Akçagerme Plajı

Türkiye’nin sayılı Mavi Bayraklı plajlarından olan Akçagerme plajı Kaş merkeze 4 km uzaklıktadır ve toplu taşıma araçları ile ulaşım mümkündür. 2011 yılında Mavi Bayrak almıştır. Plajın uzunluğu 200 metre’dir ve halka açıktır. Kaş’ın diğer mavi bayraklı plajlarının aksine Akçagerme Plajı çakıllardan değil kumdan oluşur. Akçagerme plajı aynı zamanda, Kaş Turizm Meslek Lisesi’nin uygulama plajıdır, bu nedenle plajda verilen hizmetler hem çok uygun fiyatlıdır, hem de verilen hizmetler lisenin öğrencileri tarafından gerçekleştirilmektedir.

Kaş Camping Beach

Kaş Camping Beach
Kaş Camping, aslında Kaş’ta çadır kurabileceğiniz işletmelerden biri. Denize kıyısı olduğu için plaj görevi de görüyor. Giriş ücreti ise 15TL, içeri girdikten sonra 15TL’lik harcama yapma hakkınız oluyor. Burası bir kamp alanı olduğundan müşterilerini seçerek alıyorlar.

 

Diğer Makalelerimiz

Kaş’ta Nerede Kalınır

Kaş’ta Gezilecek Yerlerin Gezi Rehberi

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.